De Kamers

Queen en King kamers

room-classic

Verdeeld over 4 verdiepingen genieten de 20 kamers van een uitzonderlijk landschap met uitzicht op de Koningsgalerij, op de Kathedraal of op de daken van het Brusselse stadscentrum. In harmonie met de omgeving paart de geest van de kamers de geschiedenis van de Galerijen aan een uitgesproken stedelijk en hedendaags decor.

Parketvloer en houten binnenluiken worden gecombineerd met de nieuwe namen uit de Belgische designwereld, enkele referenties, zoals de heruitgave van de wandlampen van Charlotte Perriand voor Cassina, harmoniëren met keramische nachttafels ontworpen door Camille Flammarion en tapijten van Toulemonde Bochart. Een mix van unieke stukken verfraaid met alledaagse meubels en voorwerpen opgesnuffeld bij de antiquairs in de Zavelwijk.

Elke kamer beschikt ook over een dressing, een apart toilet en een badkamer met badkuip en/of douche, telkens bezet met andere keramische tegels. Gratis wifi is beschikbaar in het hele hotel en elke gastenkamer is voorzien van een Nespresso koffiezetapparaat met gratis koffiepads.

Suites

1408-04-Hotel-des-Galeries-Bruxelles-RAW-149L-e1409602791428

De atypische suites van het hotel bevinden zich onder het dak. Drie grote duplex suites, alle drie ruim en intiem, zijn ingericht rond het historische gebint. Eén suite heeft uitzicht op het Stadhuis, een andere suite, die toegankelijk is via een privébruggetje, is een echt liefdesnestje.