Ligging

Gelegen in het hart van Brussel, in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, op loopafstand van de Grote Markt en van het beroemde Manneken Pis, is het Hôtel des Galeries rechtstreeks toegankelijk via de Koningsgalerij. De ingang bevindt zich op de hoek van de Beenhouwersstraat. Grenzend aan luxe boetieks en de beste ambachtslieden van Brussel – lederhandel Delvaux, hoedenmaker Monsel, de Ganterie Italienne (handschoenen), de Manufacture de dentelle (Belgische kant) -, de beste Belgische chocolatiers – Pierre Marcolini, Corné Port-Royal, Neuhaus – ligt het Hôtel des Galeries in het centrum van het Brusselse leven.

Bereikbaarheid

Met de wagen
Vanuit Parijs, volg de A1 en de E19 richting Brussel en neem uitrit 17 richting Brussel Centrum. Volg de aanwijzingen richting het stadscentrum tot aan de Parking Grote Markt gelegen aan de Grasmarkt 104.

Vanuit Amsterdam, volg de A2, vervolgens de A27 en A12 richting Brussel. Neem de afslag Basiliek en verlaat de A12. Volg de aanwijzingen richting het stadscentrum tot aan de Parking Grote Markt aan de Grasmarkt 104.

Metro (Centraal Station)
4 min. lopen

Bushalte (Arenberg)
3 min. lopen

Taxi
10 min. vanaf het Zuidstation, 25 min. vanaf de luchthaven van Brussel, 50 min. vanaf de luchtaven van Charleroi

Station (Centraal Station)
5 min. lopen, met een goede verbinding met het Zuidstation (Thalys).

Luchthaven Brussels Airport
Inlichtingen: +32 (0)2 753 42 21 / +32 (0)2 723 31 11
Brussel-Zuid in Charleroi
Inlichtingen: www.charleroi-airport.com

In de buurt van het Hôtel des Galeries

Musea en monumenten
De Grote Markt, het Stadhuis van Brussel, het Broodhuis (Museum van de Stad Brussel…), Manneken Pis, het Magritte Museum, Bozar (Paleis voor Schone Kunsten), …

Modeboetieks
Stijl, Antoine Dansaertstraat 74 (Kris Van Assche, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Raf Simons…) – Hunting and Collecting, Kartuizersstraat 17 (Givenchy, Kenzo, Maison Kitsuné, Jacquemus, Carven…) – Blender 01, Kartuizersstraat 21 (Bérengère Claire, YMC, Etudes, Comme des Garçons Wallets…) – Ramon & Valy Vintage Shop, Verversstraat 19 (Vintage) – Origami, Kartuizersstraat 33-35 (concept store)…

Lekkernijen
Huis Dandoy, Grote Markt 20 – Pimpinelle, Vlaanderenstraat 57 (theesalon, natuurlijke producten, accessoires en kooklessen) – Papa Bubble, Kolenmarkt 13 (snoepjes) – Meert, Koningsgalerij 7 – Pierre Marcolini, Koninginnegalerij 21.