Omschrijving

description

Op de hoek van de Koningsgalerij en de Beenhouwersstraat, op loopafstand van de Grote markt en van Manneken Pis, opent het Hôtel des Galeries zijn deuren. Een boetiekhotel met geklasseerde gevels, dat aansluit bij het hart van een mondiaal historisch monument, de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, die gebouwd werden in 1847.

Toevertrouwd aan interieurarchitecten Fleur Delesalle en Camille Flammarion biedt het Hôtel des Galeries, een gezellig intermezzo met edele materialen en een moderne inslag, 23 kamers en suites aan, verdeeld over vier verdiepingen, met, voor sommige, uitzicht op de Koningsgalerij, op de Kathedraal over de daken van het Brusselse stadscentrum.

In de kamers worden parketvloer en houten binnenluiken gecombineerd met enkele stukken van grote namen uit de designwereld, waaronder Belgische ontwerpers, op maat gemaakte meubels, voorwerpen opgesnuffeld bij antiquairs van de Zavelwijk en, als decoratieve rode draad, keramiek met verschillende geometrische figuren.

Ver van de overeengekomen normen, geïntegreerd in een met geschiedenis beladen locatie, vormen het Hôtel des Galeries, de aangrenzende Boekhandel Sint-Hubertus en het nieuwe restaurant Comptoir des Galeries, van de Franse chef-kok Julien Burlat, een sereen en smaakvol intermezzo met een gedistingeerde en originele luxe.