Omschrijving

description

Op de hoek van de Koningsgalerij en de Beenhouwersstraat, op loopafstand van de Grote markt en van Manneken Pis, opende in 2014 het Hotel des Galeries zijn deuren. Een boetiekhotel met geklasseerde gevels, dat aansluit bij het hart van een mondiaal historisch monument, de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, die gebouwd werden in 1847.

Toevertrouwd aan interieurarchitecten Fleur Delesalle en Camille Flammarion biedt het Hotel des Galeries, een gezellig intermezzo met edele materialen en een moderne inslag aan. De 23 kamers en suites, verdeeld over vier verdiepingen, bieden elk een uniek uitzicht op de Kongsgalerij, het stadhuis, de daken van de binnenstad of op de privépatio van het hotel.

In de kamers worden parketvloer en houten binnenluiken gecombineerd met enkele stukken van grote namen uit de designwereld, waaronder Belgische ontwerpers, op maat gemaakte meubels, voorwerpen opgesnuffeld bij antiquairs van de Zavelwijk en, als decoratieve rode draad, keramiek met verschillende geometrische figuren.