Restaurant

De Comptoir des Galeries

Je kan rechtstreeks binnen komen via de Konings Gallerij. In plaats van de oude Hart workshops, hofleverancier en fabrikant van de Belgische grondwettelijke medaille – tijdens 175 jaar zijn hier medailles, onderscheidingen, linten en luxe briefpapier gemaakt – opent de Comptoir in een ruim restaurant met 45 zitplaatsen, verspreid over twee verdiepingen en een patio. De open keuken is een uitnodiging om zowel met je ogen als met je smaakpupillen te genieten.

De chef-kok

Gedreven door een passie die al drie generatie in de familie loopt, heeft de jonge chef-kok, Loïck Tonnoir, al de helft van zijn leven in de keuken doorgebracht. Oorspronkelijk uit Brussel, besluit hij zijn praktijkonderwijs te halen in een hotelschool dichtbij Hyères in Frankrijk. Na het behalen van zijn baccalaureaat, besluit hij zich te verdiepen in patisserie ondere een geweldige (befaamde) Monegaskische chef. 20 jaar oud en net klaar met zijn opleiding besluit hij terug te keren naar Brussel om bij de prestigieuze Pierre Marcolini te gaan werken, waar hij vier jaar verblijft.

Met deze sterke boutique achtergrond kiest Loïck Tonnoir ervoor om terug te keren naar de restaurant wereld en sluit hij zich aan bij het een Michelin-ster bekroonde restaurant “Villa Lorraine”, waar zijn vader ook officieerde. Heel snel stopt hij met de patisserie om terug te keren naar het samenstellen van gerechten. Hierna, sluit hij zich aan bij de creatieve team van “Bouchery”, een ontdekking voor hem en veranderd hij zijn stijl. Hier wordt alles zelf voorbereid tot en met het plukken van de kruiden. Loïck leert een nieuwe manier om elk product in het licht te brengen door een perfecte balans en hoeveelheid kruiden en koken toe te voegen. Hij verblijft daar drie jaar en gaat voort naar “Couvert Couvert” in Vlaanderen voordat hij in 2017 bij de Comptoir des Galeries aan komt en uiteindelijk chef-kok wordt in 2018.

Als frequente klant en gecharmeerd door de Comptoir, neemt Loïck Tonnoir de restaurant ter harte en past hij zijn eigen stijl aan elke gerecht toe door frisheid en groenten te promoveren. De Brusselse klassiekers zijn à la carte: garnalenkroketten, gestoofde runderwangetjes, wafels …, maar zijn allemaal herzien met een hedendaagse twist en brute creativiteit. De seizoengebonden menu biedt alleen verse producten aan en voor de lente suggereert Loïck zijn “witte asperges van Mechelen, gegrilde peren, met oude Pecorino en Colonata spek”. Een genot dat vorig jaar al werd geprezen door de vaste klanten.

Restaurant

Open van dinsdag tot vrijdag, zaterdag alleen voor het diner
Van 12u tot 14u30 en van 19u tot 22u.

Boek een tafel