Restaurant

De Comptoir des Galeries

entree

U komt er rechtstreeks via de Koningsgalerij. Op de plaats van de voormalige ateliers Hart, hofleveranciers, auteurs van de medaille van de Belgische Grondwet – hier werden 175 jaar lang medailles, decoraties, ordelinten en luxe schrijfwaren beslagen – geeft de Comptoir uit op een restaurant met 60 zitplaatsen. Met vier handen componerend ontwerpt het architectenduo Fleur Delesalle – Camille Flammarion een plek met een open keuken, uitnodigend, licht en comfortabel, die uitgeeft op meerdere zalen en twee verdiepingen rond een patio met planten. De houten tafels, de twee met keramiek beklede bars en de plafonds met geometrische caissons die overgaan in spiegels vormen de identiteit van het restaurant. De enorme weegschaal en het persmateriaal van de oude ateliers zijn intact gebleven en hebben een mooi plaatsje gekregen in de zithoeken.

De chef-kok

chefs

Aan het hoofd van deze nieuwe keuken staat de Franse chef-kok Julien Burlat, die werd opgeleid bij Pierre Gagnaire, vervolgens werkzaam was in de Crillon, bij Alain Ducasse en in de Ambrosia van Bernard Pacaud (3 sterren), en samen met zijn partner Sophie Verbeke, de Dôme in Antwerpen (1 Michelinster) en de bistro Dôme sur Mer, tegenover hun bakkerij Domestic, uitbaat. Als Brusselaar in hart en nieren wordt hij verliefd op het authentieke en historische kader van de Galerijen en ontwerpt voor het Hôtel des Galeries “een kaart bestaande uit de klassiekers van de Belgische keuken met zorg voor de authenticiteit van het product”.

Restaurant

  • Open van Maandag tot Vrijdag
  • Van 12u00 tot 14u30 en van 19u00 tot 22u00
  • Zaterdag avond van 19u00 tot 22u00

Wine Bar

  • Tijdelijk Gesloten
  • Volg ons op sociale netwerken op de hoogte blijven van de heropening

Boek een tafel